Cyber Week Försäljning

smyckesvård

Smyckesvård

För att se till att dina nya diamantsmycken fortsätter att se bra ut och klara tidens tester är det viktigt att du tar hand om dem ordentligt. Här på Diamonds Factory vill vi att du ska kunna njuta av ditt köp för alltid, därför har vi skapat den här guiden, full av användbara instruktioner för smyckesvård för att säkerställa att du vet hur du håller dina smycken i samma skick som den dag du fick dem.

Diamantvård

De säger att diamanter varar för alltid, men det är fortfarande viktigt att ge dem en regelbunden rengöring. Med tiden kommer produktuppbyggnad och smuts få diamanterna att tappa sin lyster, så här är några snabba tips om hur du rengör en diamant så att din aldrig tappar sin lyster:

Ta alltid av diamantsmycken innan du duschar

Tvål kan snabbt orsaka en beläggning och ytterligare smuts kan samlas runt och uppe på diamanten, det kan göra att den tappar sin lyster. Det är också ett bra tillfälle att låta huden andas, plus att du kan blötlägga dina smycken i en mild rengöringslösning medan du duschar!

Använd en mjuk tandborste för att rengöra diamanten

Att rengöra diamanter är en lätt uppgift, allt du behöver är en mjuk tandborste och lite varmt vatten för att komma in mellan fattningarna som håller din diamant på plats, samt att skrubba bort smuts som samlats runt och uppe på själva stenen.

Ta bort diamantsmycken när du applicerar krämer

Oavsett om det är din dagliga fuktighetskräm eller solkräm på stranden, undvik att bära dina smycken medan du applicerar kräm för att säkerställa att de inte kommer in bakom diamanten eller mellan fattningarna, vilket orsakar ansamling av smuts och får diamanten att tappa sin lyster. Det är också en bra idé att applicera hårspray, smink och parfym innan du sätter på smycken eftersom det med tiden kan orsaka fläckar på fattningar, spännen och bandet som håller diamanten på plats.

Var försiktig med ultraljudsrengöring

Medan dessa enheter är utmärkta för att avlägsna smuts som byggs upp på och runt diamanten, kan den vibrerande vätskan göra så diamanter kan röra sig och lossna ifrån sina fattningar. De kan då gå förlorade eller behöva åtgärdas vid ett senare tillfälle.

Guldvård

Om dina smycken bärs varje dag kommer de komma i kontakt med smuts och tar ett par slag och repor. Därför är det en bra idé att följa dessa enkla tips för att hålla dem säkra och rena, för att säkerställa att guldmetallen kommer att hålla en lång tid.

Lämna smycken på ett säkert ställe när du simmar eller använder en badtunna

Klor är inte snällt när det kommer i kontakt med guld och kan missfärga och till och med skada metallen om den är i kontakt med klor regelbundet. Om du inte simmar ofta och glömmer att ta av smycket en gång så behöver du inte få panik, men om du regelbundet är i poolen eller en badtunna är det en bra idé att lämna smyckena i ditt skåp, i sin ursprungliga ask eller förpackad i en mjuk trasa i en blixtlåsficka på din väska eller kappa.

Använd aldrig tandkräm för att rengöra guld

Många rekommenderar detta men det kan faktiskt skada mjukare guld i högre karat - som guldsmycken i 18 karat. Tandkräm är ett slipande ämne, utformat för att hålla dina hårda tänder rena; på guld kan det orsaka stor skada om det används ofta.

Ta av guldsmycken när du städar

Om du inte använder skyddshandskar när du använder rengöringsprodukter, som blekmedel eller daglig rengöringsspray, är det en bra idé att ta av alla smycken för att undvika missfärgning eller skada. Se till att du tvättar händerna innan du sätter på dig guld- eller diamantringar efter städningen.

Hur man rengör en ring

Lite Yes diskmedel blandat med lite varmt vatten är allt du behöver för att skapa en effektiv rengöring för dina guldsmycken. Stoppa ringen i denna blandning och låt den ligga där i, i cirka 15 till 30 minuter innan du tar upp och torkar av den med en mjuk, ren trasa. Använd tandborsten som nämnts tidigare för att rengöra fattningarna och insidan av ringen om det finns någon betydande smutsbildning.

Hur man rengör ett halsband

Ta bort hängsmycket från halsbandet och om stenen eller utsmyckningarna är fästa med lim, blötlägg inte detta i lösningen som nämns ovan. Ta istället en fuktig, ren trasa och torka försiktigt över hänget för att avlägsna smuts. Ta bort kedjan och lägg den i rengöringsblandningen för att blötläggas. Detta ska lyfta smuts eller rester, torka sedan bort det med en ren trasa när du har tagit upp den. Kom ihåg att vara extra försiktig om du har en fin kedja.

Hur man rengör örhängen

Av hygieniska skäl rekommenderar vi att du tar en spritservett och rengör öronkrokarna som sitter i din piercing, mellan användning. För att rengöra örhängena, om de har fattningar och diamanter, ta den mjuka tandborsten och det varma vattnet och borsta försiktigt bort smuts eller rester. Torka med en mjuk trasa och dina örhängen ska vara glittrande och redo att bära.

Se till att kolla in resten av våra utbildningsguider för mer information om hur du tar hand om dina diamantsmycken och vad du bör tänka på när du gör ditt nästa köp.

@diamondsfactoryworld