Höstförsäljning nu slutar om

Prisgaranti. Hittat ett bättre pris? Vi kommer att slå det.*

Läs mer -

Läs mer om Klarna

Betala nu

Betala direkt när du lägger din beställning. Inget kreditkortsnummer, inga extra lösenord, inga bekymmer.

betala senare

Betala bara för det du gillar. Ta en titt på din beställning först och bestäm sedan vad du ska behålla.

Betala i räntor

Betala för dina beställningar i omgångar och i din egen takt. Du bestämmer själv hur mycket du vill betala varje månad.

Allmänt

Vad är Klarna?

Klarna är en av de ledande betalnings leverantörerna i Europa och en licensierad bank som i grunden förändrar betalnings upplevelsen för köpare och handlare. Företaget, som grundades i Sverige 2005, gör det möjligt för onlinekunder att snabbt, enkelt och säkert betala betalningar direkt, senare eller i avbetalningar. Klarna arbetar med över 130 000 återförsäljare som Asos, Spotify, MediaMarkt och Deutsche Bahn och sysselsätter för närvarande över 2 500 personer i 14 länder. 2014 övertog Klarna Sofort GmbH; 2017 förvärvades Billpay GmbH. Företagets investerare inkluderar bland annat Sequoia Capital, Bestseller Group, Atomico, VISA och Permira. Mer information finns på www.klarna.se

Är det säkert att handla online med Klarna?

Absolut! Online shopping kan inte vara säkrare än med Klarna. I en butik kan du alltid röra och kontrollera de varor du vill köpa innan du betalar för dem. Vi tror att det inte ska vara annorlunda att handla online. Därför ger Klarna köp på ett konto, dig möjligheten att först kontrollera dina varor och betala dem senare.

Vårt mål är att göra shopping enklare och säkrare - smoooth. Det är därför vi vidtar åtgärder för att skydda dig som köpare från bedrägerier och opålitliga nätbutiker. När du ser Klarna -logotypen i en webbutik kan du vara säker på att butiken är pålitlig och uppfyller våra strikta krav.

Klarna är också certifierat av TÜV Saarland och Trusted Shops. Certifikat ger dig som konsument positiva indikationer på kvaliteten på tjänster och produkter. Föreningarna registrerade under "TÜV" är kända över hela världen och dess certifikat har det högsta internationella anseende. TÜV Saarland har koncentrerat sig på kundorienterade tjänster utanför de traditionella officiella verksamhetsområdena. Varje år ser TÜV Saarland till att vår affärsmodell är seriös och att Klarna erbjuder säkra betalningsmetoder genom en detaljerad undersökning.

Klarna har varit en ”Trusted Shops Authorized Partner” sedan 2011 och som ”auktoriserad partner” är Klarnas processer perfekt anpassade till kvalitetskriterierna för Trusted Shops. Kvalitetskriterierna för Trusted Shops är baserade på nationella och europeiska lagar som är viktiga för onlineshopping. De tar hänsyn till nuvarande bedömningar och krav från konsumentskydds föreningarna eller går till och med utöver dem. Läs mer om godkännande märket här.

Dessutom skyddar Klarnas köparskydd dig vid varje köp med Klarna. Detta är ett avtal mellan dig och Klarna som gör att du kan handla säkert online. För att säkerställa att köpar skyddsdirektivet gäller måste du göra ett köp som konsument från en företagare. Observera att riktlinjerna för köparskydd endast gäller för betalningar med Sofort om detta uttryckligen anges på sidan för val av betalningsmetod i handlarens onlinebutik.

Jag har fler frågor om min betalning. Kan jag prata med någon från Klarna?

Självklart! Du kan chatta med oss ​​i appen när som helst eller ringa oss på 08-120 120 10.

Platina Guide

För ett slitstarkt men snyggt smycke är det många som väljer platina framför guld. Det är en vit metall och behöver till skillnad från guld inte blandas med en stor mängd av ett annat ämne, i de flesta fall finns det i nästan ren form – 95%.

Detta gör det också till ett smyckesmaterial som är perfekt för allergiker, eftersom dess rena form gör det till en allergivänlig metall.

Platina vs guld

Platinas bästa egenskap är dess styrka, vilket gör det till det perfekta valet för slitstarka metallringar eller tåliga halsband och armband.

Platin ist ein Weißmetall, doch anders als Gold wird es in der Schmuckherstellung in seiner nahezu reinen Form genutzt (95% Reinheit).

Platina kommer också att behålla sin briljans och färg över tiden, på grund av sin nästan rena form. Vitguld pläteras vanligtvis med rodium, som kan slitas av vid regelbunden användning och kräver omplätering.

Repar platina?

Precis som alla metaller kan platina repas eller skadas men det finns ingen mätbar metallförlust när detta inträffar eftersom den är gjord med en stor mängd av originalmetallen, som är hållbar i sig.

Platina är därför att föredra för mer aktiva smyckesbärare. Det rekommenderas dock att smycken fortfarande tas av när man arbetar med starka kemikalier – även vanliga hushållsarbeten – eller när man utför grovarbete, som trädgårdsarbete eller gör-det-själv i hemmet. Det är också en bra idé att bära platinasmycken separat från andra metaller för att minimera risken för att det repas.

Hur man rengör platinasmycken

Platinasmycken är hållbara men kräver fortfarande vård, därför är det viktigt att de rengörs regelbundet. Här är några enkla steg att ta för att få dina platinasmycken att se ut som nya igen:

  • Ta av smycket och låt det dra i ljummet vatten i cirka 30 minuter.
  • När den är blöt, ta ur den från vattnet och ta en mjuk tandborste och använd den sedan för att försiktigt skrubba metallen och eventuella ädelstenar eller klor för att ta bort all smuts som ansamlats.
  • Låt dina smycken lufttorka och ta sedan en ren, luddfri trasa och torka för att det ska få tillbaka sin glans.

Om dina platinasmycken är särskilt nedsmutsade är det en bra idé att ta det till en välrenommerad juvelerare som vanligtvis har resurser att göra rent det professionellt.

Behövs hjälp?

Om du vill ha ytterligare vägledning, om du fortfarande funderar på om du ska välja platina eller guld eller om du helt enkelt inte är säker på vilka smycken som skulle vara bäst, tveka inte att kontakta en av våra vänliga teammedlemmar idag. Ring helt enkelt på +46 8 446 887 28 +46 8 446 887 28 eller klicka på knappen Live Chat.

@diamondsfactoryworld