Höstrea slutar om

Prisgaranti. Hittat ett bättre pris? Det kommer vi att slå.*

Läs mer -

Läs mer om Klarna

Betala nu

Betala direkt när du lägger din beställning. Inget kreditkortsnummer, inga extra lösenord, inga bekymmer.

betala senare

Betala bara för det du gillar. Ta en titt på din beställning först och bestäm sedan vad du ska behålla.

Betala i räntor

Betala för dina beställningar i omgångar och i din egen takt. Du bestämmer själv hur mycket du vill betala varje månad.

Allmänt

Vad är Klarna?

Klarna är en av de ledande betalnings leverantörerna i Europa och en licensierad bank som i grunden förändrar betalnings upplevelsen för köpare och handlare. Företaget, som grundades i Sverige 2005, gör det möjligt för onlinekunder att snabbt, enkelt och säkert betala betalningar direkt, senare eller i avbetalningar. Klarna arbetar med över 130 000 återförsäljare som Asos, Spotify, MediaMarkt och Deutsche Bahn och sysselsätter för närvarande över 2 500 personer i 14 länder. 2014 övertog Klarna Sofort GmbH; 2017 förvärvades Billpay GmbH. Företagets investerare inkluderar bland annat Sequoia Capital, Bestseller Group, Atomico, VISA och Permira. Mer information finns på www.klarna.se

Är det säkert att handla online med Klarna?

Absolut! Online shopping kan inte vara säkrare än med Klarna. I en butik kan du alltid röra och kontrollera de varor du vill köpa innan du betalar för dem. Vi tror att det inte ska vara annorlunda att handla online. Därför ger Klarna köp på ett konto, dig möjligheten att först kontrollera dina varor och betala dem senare.

Vårt mål är att göra shopping enklare och säkrare - smoooth. Det är därför vi vidtar åtgärder för att skydda dig som köpare från bedrägerier och opålitliga nätbutiker. När du ser Klarna -logotypen i en webbutik kan du vara säker på att butiken är pålitlig och uppfyller våra strikta krav.

Klarna är också certifierat av TÜV Saarland och Trusted Shops. Certifikat ger dig som konsument positiva indikationer på kvaliteten på tjänster och produkter. Föreningarna registrerade under "TÜV" är kända över hela världen och dess certifikat har det högsta internationella anseende. TÜV Saarland har koncentrerat sig på kundorienterade tjänster utanför de traditionella officiella verksamhetsområdena. Varje år ser TÜV Saarland till att vår affärsmodell är seriös och att Klarna erbjuder säkra betalningsmetoder genom en detaljerad undersökning.

Klarna har varit en ”Trusted Shops Authorized Partner” sedan 2011 och som ”auktoriserad partner” är Klarnas processer perfekt anpassade till kvalitetskriterierna för Trusted Shops. Kvalitetskriterierna för Trusted Shops är baserade på nationella och europeiska lagar som är viktiga för onlineshopping. De tar hänsyn till nuvarande bedömningar och krav från konsumentskydds föreningarna eller går till och med utöver dem. Läs mer om godkännande märket här.

Dessutom skyddar Klarnas köparskydd dig vid varje köp med Klarna. Detta är ett avtal mellan dig och Klarna som gör att du kan handla säkert online. För att säkerställa att köpar skyddsdirektivet gäller måste du göra ett köp som konsument från en företagare. Observera att riktlinjerna för köparskydd endast gäller för betalningar med Sofort om detta uttryckligen anges på sidan för val av betalningsmetod i handlarens onlinebutik.

Jag har fler frågor om min betalning. Kan jag prata med någon från Klarna?

Självklart! Du kan chatta med oss ​​i appen när som helst eller ringa oss på 08-120 120 10.

Guld Guide

Det finns två mycket viktiga frågor som måste beaktas när man köper ett smycke tillverkat av guld.

Man måste tänka på:

Carat (vanligtvis förkortat kt till k) är en av de viktigaste sakerna att tänka på när man väljer sitt speciella guldsmycke. Det hänvisar till procentandelen guld som har blandats med metallen (den typ av metall som används bestäms av den önskade färgen på guldet).

Guld renhet och värde

Karat mäter andelen rent guld blandat med en annan metallegering, det betyder att om guldrenheten är högre så är värdet det också.

Ett 18k guldsmycke kommer till exempel alltid att vara värt mer än ett 14k guldsmycke och detta ändras inte, oavsett om du väljer mellan vitguld, gulguld eller roséguld.

 •  9k guld

  9k guld anger 37,5 % guldrenhet. Det är minimistandarden som används för att skapa guldsmycken i Sverige, såsom slitstarka metallringar och starka halsbandskedjor.

  9k guld har en 9k stämpel eller siffrorna 375, någonstans på smycket.

 •  14k guld

  Denna karat guld anger 58,5 % renhet, vilket omedelbart ökar dess värde och gör det till ett populärt val för dem som letar efter ett smycke som håller längre.

  Leta efter 14k som ska stämplas på guldet eller siffrorna 585.

 •  18k guld

  18k guld anger 75,0 % renhet och används främst för fina smycken. Håll utkik efter siffrorna 750 eller 18k stämpeln.

 •  22k guld

  22k guld har 91,7 % guldrenhet, vilket gör den till en dyr metall och mycket mjuk. Därför används den främst för vanliga guldsmycken. Siffrorna 917 och stämpeln 22k indikerar renheten av detta guld.

 •  24k guld

  Detta är det högsta karat för guldet, som anger 100 % guldrenhet. Den kan inte användas till smycken eftersom den är för mjukt att arbeta med.

Es gibt verschiedene Farboptionen für Gold. Die beliebteste Goldfarbe ist Weißgold, gefolgt von Gelbgold. Die unterschiedlichen Farben von Gelbgold und Weißgold werden durch die verschiedenen Legierungen der Metalle erzeugt.

 •  Gelbgold

  Gelbgold entsteht durch die Mischung von reinem Gold mit Zusätzen von Metallen, wie Kupfer und Zink.

 •  Weißgold

  Weißgold erhält man durch die Mischung von purem Gold mit Weißmetallen, wie Silber und Palladium. Weißgold ist
  ursprünglich Gelbgold, das mit anderen Metallen gemischt wurde, um einen weißen Schimmer zu erzielen. Häufig wird
  es mit Rhodium überzogen, das sich mit der Zeit jedoch abträgt. Daher ist eine wiederholte Legierung recht häufig notwendig,
  um den weißen Ton aufrechtzuerhalten.

 •  Rotgold

  Rotgold entsteht durch die Mischung von reinem Gold mit Kupfer.

 •  Farbkombinationen

  Schmuckentwürfe können auch Farbkombinationen verschiedener Goldtöne enthalten. Diese Schmuckstücke werden Bicolor oder Tricolor Schmuck genannt.


Kom i kontakt

Om du vill veta mer om vilket guld vi rekommenderar för olika typer av smycken, vänligen kontakta vårt kundservice, på +46 8 446 887 28 +46 8 446 887 28 eller delta i en live chat .

@diamondsfactoryworld