Cyber Week Försäljning

Förlovningsring guide

Att välja den perfekta förlovningsringen kan kännas som en enorm utmaning. Vår förlovningsringguide berättar allt du behöver veta, till exempel: B. Hur man väljer den bästa diamanten för din budget.

Förlovningsring guide

Så du är redo att ställa den viktiga frågan men du är antagligen väldigt nervös. Från att öva in talet, förstå hur man väljer en förlovningsring till att planera den perfekta tillställningen, kan vara ett skrämmande ögonblick för väldigt många personer.

Ringen är en viktig symbol för evig kärlek som är utformad för att visa upp för vänner och familj när du meddelar de spännande nyheterna. Därför har vi sammanställt en omfattande köpguide för förlovningsringar som hjälper dig att fatta ett bestämt beslut och ger dig mer tid att planera det speciella ögonblicket.

Hur mycket ska jag spendera på en förlovningsring?

För de flesta är budgeten viktig. Det finns ett antal myter involverade när det gäller hur mycket du ska spendera på en förlovningsring. Den äldre regeln är att du ska spendera mellan en och tre månadslöner, men vi tror på att följa en budget som du är bekväm med och som fungerar för dig.

Vad ska jag tänka på när jag väljer en förlovningsring?

Att välja den “rätta ringen" kan vara en väldigt personlig upplevelse, där stil noggrant övervägs för att skapa utformningen av sin partners drömring. Det finns några viktiga frågor att ställa sig själv innan man börjar sin sökning efter den perfekta ringen.

Vilka smycken bär de?

Det är en bra idé att lägga märke till vilka smycken din partner redan bär, om några alls. För dem som gillar att byta smycken baserat på trender, välj en traditionell förlovningsring, till exempel den klassiska solitärringen med en briljant eller prinsessformad diamant, som fungerar med varje look de har på sig. För dem som brukar bära samma smycken varje dag, försök att välja en mer kreativ design som passar de stilar de redan är vana vid att ha på sig.

Hur aktiva är de?

Hur aktiv din partner tenderar att vara bör ha en inverkan på vilken typ av ring du väljer. Om de är mycket aktiva rekommenderar vi att du väljer en klassisk solitärring i en säker infattning för att undvika skador på ringen. Medan de som är måttligt eller mindre aktiva kan ha en större sten.

Vet du deras ringstorlek?

Om du planerar ett överraskningsfrieri kan det vara svårt att veta din partners ringstorlek. Det enklaste sättet att undvika detta är att "låna" en ring de redan bär. Om du till exempel lånar en ring som din partner bär på långfingret, går du helt enkelt ner en storlek eller två för att hitta rätt passform för deras ringfinger. Ett annat sätt att ta reda på deras storlek är att helt enkelt fråga! Varför inte försöka fråga, till exempel när ni är nära en smyckesbutik.

Hur väljer jag den bästa diamanten för min budget?

Stil och material är avgörande när det gäller diamantringar eftersom det inte är någon mening att välja en vacker design om du sedan väljer en diamant med låg kvalitet. Vi rekommenderar att du väljer en diamant av högsta kvalitet för din budget och en som kompletterar din valda design. Något att tänka på är de viktiga 4 C: erna:

Carat - diamantens vikt, ju större Carat desto tyngre diamant.

Clarity (klarhet) - bedömningen av brister (så kallade inneslutningar) i och på diamantytan, de med minst defekter har en högre gradering av klarhet.

Cut (slipkvalitet) - hur bra diamanten har slipats, proportionella välslipade diamanter levererar den högsta mängden ljusegenskaper och glitter.

Colour (färg) - diamantens färg som sträcker sig från klar (önskvärd) till en brun eller gul ton (oönskad), färgskalan varierar från D-Z med D som den klaraste diamanten.

Du kan ta en titt på vår diamantutbildningsguide om du fortfarande är osäker på vad du ska kolla efter.

Vad ska jag tänka på när jag väljer metall?

Ädla metaller har olika egenskaper, så det är viktigt att överväga dessa tillsammans med vilka smycken din partner redan bär. Du vill att förlovningsringen ska komplettera eller matcha deras nuvarande smycken.

Platina - en slitstark metall som passar perfekt med diamanter och färgade ädelstenar.

Gult guld - en traditionell ädelmetall som är perfekt för dem som brukar bära guldsmycken varje dag.

Vitt guld - möjligen den mest populära guldmetallstypen på grund av den eleganta och mångsidiga tonen.

Roséguld - en modern metall som har blivit allt populärare på grund av att den är ganska röd.

Om du fortfarande är osäker, är platina ett utmärkt alternativ på grund av dess mångsidiga ton och hållbarhet. Ta reda på mer med vår Metallguide.

Hur lång tid tar det att få en förlovningsring?

Så du har valt en ring och du vill gärna se den slutliga produkten. I genomsnitt tar det ungefär fyra till sex veckor, beroende på ringens komplexitet, för juveleraren att slutföra allt. Det är bäst att dubbelkolla med din smyckesleverantör för att vara säker. När du väl har ringen är allt du behöver göra att ställa den viktiga frågan. Oavsett hur du väljer att fria, se bara till att det är unikt, personligt och mest av allt minnesvärt. Upptäck vårt urval av diamantförlovningsringar.

@diamondsfactoryworld