Höstförsäljning nu slutar om

Prisgaranti. Hittat ett bättre pris? Vi kommer att slå det.*

Läs mer -

Läs mer om Klarna

Betala nu

Betala direkt när du lägger din beställning. Inget kreditkortsnummer, inga extra lösenord, inga bekymmer.

betala senare

Betala bara för det du gillar. Ta en titt på din beställning först och bestäm sedan vad du ska behålla.

Betala i räntor

Betala för dina beställningar i omgångar och i din egen takt. Du bestämmer själv hur mycket du vill betala varje månad.

Allmänt

Vad är Klarna?

Klarna är en av de ledande betalnings leverantörerna i Europa och en licensierad bank som i grunden förändrar betalnings upplevelsen för köpare och handlare. Företaget, som grundades i Sverige 2005, gör det möjligt för onlinekunder att snabbt, enkelt och säkert betala betalningar direkt, senare eller i avbetalningar. Klarna arbetar med över 130 000 återförsäljare som Asos, Spotify, MediaMarkt och Deutsche Bahn och sysselsätter för närvarande över 2 500 personer i 14 länder. 2014 övertog Klarna Sofort GmbH; 2017 förvärvades Billpay GmbH. Företagets investerare inkluderar bland annat Sequoia Capital, Bestseller Group, Atomico, VISA och Permira. Mer information finns på www.klarna.se

Är det säkert att handla online med Klarna?

Absolut! Online shopping kan inte vara säkrare än med Klarna. I en butik kan du alltid röra och kontrollera de varor du vill köpa innan du betalar för dem. Vi tror att det inte ska vara annorlunda att handla online. Därför ger Klarna köp på ett konto, dig möjligheten att först kontrollera dina varor och betala dem senare.

Vårt mål är att göra shopping enklare och säkrare - smoooth. Det är därför vi vidtar åtgärder för att skydda dig som köpare från bedrägerier och opålitliga nätbutiker. När du ser Klarna -logotypen i en webbutik kan du vara säker på att butiken är pålitlig och uppfyller våra strikta krav.

Klarna är också certifierat av TÜV Saarland och Trusted Shops. Certifikat ger dig som konsument positiva indikationer på kvaliteten på tjänster och produkter. Föreningarna registrerade under "TÜV" är kända över hela världen och dess certifikat har det högsta internationella anseende. TÜV Saarland har koncentrerat sig på kundorienterade tjänster utanför de traditionella officiella verksamhetsområdena. Varje år ser TÜV Saarland till att vår affärsmodell är seriös och att Klarna erbjuder säkra betalningsmetoder genom en detaljerad undersökning.

Klarna har varit en ”Trusted Shops Authorized Partner” sedan 2011 och som ”auktoriserad partner” är Klarnas processer perfekt anpassade till kvalitetskriterierna för Trusted Shops. Kvalitetskriterierna för Trusted Shops är baserade på nationella och europeiska lagar som är viktiga för onlineshopping. De tar hänsyn till nuvarande bedömningar och krav från konsumentskydds föreningarna eller går till och med utöver dem. Läs mer om godkännande märket här.

Dessutom skyddar Klarnas köparskydd dig vid varje köp med Klarna. Detta är ett avtal mellan dig och Klarna som gör att du kan handla säkert online. För att säkerställa att köpar skyddsdirektivet gäller måste du göra ett köp som konsument från en företagare. Observera att riktlinjerna för köparskydd endast gäller för betalningar med Sofort om detta uttryckligen anges på sidan för val av betalningsmetod i handlarens onlinebutik.

Jag har fler frågor om min betalning. Kan jag prata med någon från Klarna?

Självklart! Du kan chatta med oss ​​i appen när som helst eller ringa oss på 08-120 120 10.

Cut (slipkvalitet)

Vad är skillnaden mellan diamantslipning och diamantform?

I motsats till vad många tror är det skillnad på slipning och form. Slipning refererar till hur en diamant slipas och poleras så att dess fasetter kan absorbera och reflektera ljus. En diamantform är en geometrisk form som diamanten skärs i och beskriver dess silhuett.

Vad är en diamantslipning?

Diamantslip refererar till hur väl en diamant är slipad och polerad. Den bästa slipningen är perfekt proportionerade, symmetrisk och vackert polerad så att den högsta mängden ljus kan komma in och reflektera ut ur stenen. En välslipad diamant kommer att se gnistrande och ljus ut, medan en dåligt slipad diamant kommer att se tråkig och bristfällig ut.

Hur slipar man diamanter?

Hur slipas diamanter för att forma? Tja, diamanter slipas med precision och skicklighet av en kvalificerad diamant experter. Slipprocessen består av fem delar: planering, klyvning, grovhet, polering och inspektion. Efter slipning skickas diamanten för bedömning och betygsätts på de 4 C na (inklusive slipning).

Typer av diamantslipning

Varje diamant bedöms och betygsätts på sin slipkvalitet - annars känd som diamantslip kvaliteten. En diamantslipning bedöms på flera faktorer som briljans, symmetri, polering och eld och sträcker sig från ‘excellent’ utmärkt till ‘poor’ dåligt. Ju högre slipkvalitet, desto mer skimmer kommer diamanten sannolikt att ha, så du bör överväga slipning när du köper en diamant.

Diamonds Cut

Excellent cut diamant

En ‘excellent’ utmärkt slipad diamant är den bästa slipningen och även den vackraste. Det betyder att den är perfekt proportionell och har den bästa briljansen, symetrin, polering och elden. En ‘excellent’ utmärkt eller ‘ideal’ idealisk slipad diamant reflekterar nästan allt ljus som kommer in i den, så den glittrar vackert.

Very good cut diamant

En ‘very good’ mycket bra slipad diamant är nästan densamma jämfört med en ‘excellent’ slipad diamant. Det är fortfarande möjligt för det mesta av ljuset som kommer in i diamanten att reflektera men lockar ett lägre pris.

Good cut diamant

En ‘good’ bra slipad diamant reflekterar en stor mängd ljus som kommer in i den. Diamanten har inte samma mängd eld eller briljans som en ’excellent’ slipad eller ‘very good’ slipad diamant har, men det är ett billigare val för dem som har en budget.

Fair cut diamant

En ‘fair’ okej slipad diamant reflekterar vanligtvis en liten del av ljuset. För dem som vill maximera caratvikten jämfört med andra saker kan en ‘fair’ slipad diamant vara det enda valet för uppnå en högre carat om man har en specifik budget.

Poor cut diamant

En ‘poor’ dåligt slipad diamant är en diamant som har slipats för djupt eller för grunt. När detta inträffar kommer diamanten att förlora betydande mängder ljus. Den enda fördelen med denna typ av diamant är priset. En diamant som är ‘poor cut’ kommer att vara betydligt lägre i pris än någon annan slipkvalitet samtidigt som den saknar glittret.

Diagram för slipkvalitet

Har du någonsin tänkt på hur diamanter slipas för att göra juveler? Vårt diagram för slipkvalitet visar hur ljus passerar genom olika typer av slipningar. Som du kan se här påverkar slipkvaliteten direkt hur en diamant gnistrar på grund av hur ljuset kommer in och reflekteras från stenen.

Diamonds Cut

Vad är en diamantform?

En diamantform är annars känd som den geometriska formen på en diamant eller siluett. Ofta är en diamantform känd som slipning, och de olika slipningarna kallas antingen runda eller ‘fancy’ diamanter. ‘Fancy’ formade diamanter är alla former som inte är en rund briljant diamant.

Typer av diamantformer och vad de är bäst för

Det finns många typer av diamantslipningar och former att välja mellan, och den du väljer bör baseras på din smak och dina preferenser. Om du köper en present till din älskade, till exempel en förlovningsring, är det en bra idé att hitta den perfekta diamantformen för din partner. Här är de typer av diamantformer du kan välja mellan när du köper diamantsmycken.

Round brilliant diamond cut

Rund briljant diamant

Den runda briljanta diamanten är den mest populära formen för förlovningsringar på grund av dess tidlösa utseende och skönhet. Den tenderar att generera den högsta mängden gnista på grund av sitt stora antal fasetter.

Cushion cut diamond

Kuddslipad diamant

Den kuddslipade diamanten har rundade hörn och stora fasetter för att öka briljansen. Denna diamantform är älskad för sin tidlösa attraktion och har varit en favorit i över ett sekel.

Princess cut diamond

Prinsesslipad diamant

Prinsessslipad diamant är en fyrkantig diamant, som tros ha vuxit i popularitet på grund av dess moderna utseende.

Pear cut diamond

Päronslipad diamant

Päronformen är en populär och elegant form, även känt som "tåren" för sin rundade form och spetsiga topp.

Heart cut diamond

Hjärtslipad diamant

Den ultimata symbolen för kärlek och tillbedjan, hjärtform är perfekt för romantikerna bland oss.

Emerald cut diamond

Smaragdslipad diamant

Med sin paviljong i rektangulära fasetter för att skapa en elegant finish är smaragdformen verkligen unik.

Oval cut diamond

Ovalslipad diamant

Den ovala diamanten är perfekt proportionerade och unik och har en liknande briljans som den runda diamanten.

Asscher cut diamond

Asscherslipad diamant

Asscherformen är en fyrkantig version av smaragden och är verkligen unik och har en paviljong i rektangulära fasetter.

Marquise cut diamond

Navettslipad diamant

Ursprungligen var navettformen beställd av Louis XIV i Frankrike. Dess långsträckta form är perfekt för dem som vill maximera caratvikten.

Radiant cut diamond

Radiantslipad diamant

Den radiantformen har en liknande briljans som den runda diamanten men med en modern och unik form.

Vilka diamantformer, slipning och storlekar är bäst för briljans?

Här är våra bästa tips om hur du hittar den mest strålande diamanten baserat på dess form, slipning och storlek.

Välj en bättre slipkvalitet

En diamants slipkvalitet påverkar direkt hur mycket den glittrar. En ‘excellent’ slipad diamant är slipad med perfekta proportioner, symmetri och polering för att tillåta så mycket ljus att reflektera som möjligt. En ‘poor’ slipad diamant verkar tråkig och slö. Det är därför som du vill välja en bättre slipkvalitet om du vill ha en glittrande diamant.

Tänk på diamantstorlek och vikt

Om du letar efter en stor diamant och har en budget bör du inte kompromissa med slipkvaliteten eftersom en ‘poor’ slipad diamant kan verka mindre än en ‘excellent’ slipad diamant med samma vikt och inte kommer att ha så mycket glans och eld.

Bästa diamantformerna för briljans

Runda diamanter har naturligtvis mer glans och eld. Det är möjligt att välja en slipkvalitet av ‘good’ Bra (eller bättre) för en vacker diamant. Om en ‘fancy’ diamantform är vad du föredrar , är det en bra idé att välja en slipkvalitet på ‘very good’ mycket bra (eller bättre) för den perfekta symmetrin, proportioner och polering.

@diamondsfactoryworld