Höstförsäljning nu slutar om

Prisgaranti. Hittat ett bättre pris? Vi kommer att slå det.*

Läs mer -

Läs mer om Klarna

Betala nu

Betala direkt när du lägger din beställning. Inget kreditkortsnummer, inga extra lösenord, inga bekymmer.

betala senare

Betala bara för det du gillar. Ta en titt på din beställning först och bestäm sedan vad du ska behålla.

Betala i räntor

Betala för dina beställningar i omgångar och i din egen takt. Du bestämmer själv hur mycket du vill betala varje månad.

Allmänt

Vad är Klarna?

Klarna är en av de ledande betalnings leverantörerna i Europa och en licensierad bank som i grunden förändrar betalnings upplevelsen för köpare och handlare. Företaget, som grundades i Sverige 2005, gör det möjligt för onlinekunder att snabbt, enkelt och säkert betala betalningar direkt, senare eller i avbetalningar. Klarna arbetar med över 130 000 återförsäljare som Asos, Spotify, MediaMarkt och Deutsche Bahn och sysselsätter för närvarande över 2 500 personer i 14 länder. 2014 övertog Klarna Sofort GmbH; 2017 förvärvades Billpay GmbH. Företagets investerare inkluderar bland annat Sequoia Capital, Bestseller Group, Atomico, VISA och Permira. Mer information finns på www.klarna.se

Är det säkert att handla online med Klarna?

Absolut! Online shopping kan inte vara säkrare än med Klarna. I en butik kan du alltid röra och kontrollera de varor du vill köpa innan du betalar för dem. Vi tror att det inte ska vara annorlunda att handla online. Därför ger Klarna köp på ett konto, dig möjligheten att först kontrollera dina varor och betala dem senare.

Vårt mål är att göra shopping enklare och säkrare - smoooth. Det är därför vi vidtar åtgärder för att skydda dig som köpare från bedrägerier och opålitliga nätbutiker. När du ser Klarna -logotypen i en webbutik kan du vara säker på att butiken är pålitlig och uppfyller våra strikta krav.

Klarna är också certifierat av TÜV Saarland och Trusted Shops. Certifikat ger dig som konsument positiva indikationer på kvaliteten på tjänster och produkter. Föreningarna registrerade under "TÜV" är kända över hela världen och dess certifikat har det högsta internationella anseende. TÜV Saarland har koncentrerat sig på kundorienterade tjänster utanför de traditionella officiella verksamhetsområdena. Varje år ser TÜV Saarland till att vår affärsmodell är seriös och att Klarna erbjuder säkra betalningsmetoder genom en detaljerad undersökning.

Klarna har varit en ”Trusted Shops Authorized Partner” sedan 2011 och som ”auktoriserad partner” är Klarnas processer perfekt anpassade till kvalitetskriterierna för Trusted Shops. Kvalitetskriterierna för Trusted Shops är baserade på nationella och europeiska lagar som är viktiga för onlineshopping. De tar hänsyn till nuvarande bedömningar och krav från konsumentskydds föreningarna eller går till och med utöver dem. Läs mer om godkännande märket här.

Dessutom skyddar Klarnas köparskydd dig vid varje köp med Klarna. Detta är ett avtal mellan dig och Klarna som gör att du kan handla säkert online. För att säkerställa att köpar skyddsdirektivet gäller måste du göra ett köp som konsument från en företagare. Observera att riktlinjerna för köparskydd endast gäller för betalningar med Sofort om detta uttryckligen anges på sidan för val av betalningsmetod i handlarens onlinebutik.

Jag har fler frågor om min betalning. Kan jag prata med någon från Klarna?

Självklart! Du kan chatta med oss ​​i appen när som helst eller ringa oss på 08-120 120 10.

Diamant Klarhet Guide

Diamant klarhet (clarity) är en av de 4 Cs av diamantkvalitet. I vår diamant klarhetsguide förklarar vi allt du behöver veta om diamant klarhet så att du kan hitta den perfekta diamanten för dina smycken.

Vad är diamant klarhet?

Diamant klarhet är bedömningen av brister i en diamant. De med minst antal defekter kommer att ha högre klarhetsklass och i sin tur värderas betydligt högre. Fel på diamantens yta kallas fläckar, och inre defekter kallas inneslutningar.

Vad är diamant inneslutningar?

Diamant inneslutningar är naturliga brister som finns i en diamant. De kan vara svarta, gråa eller vita. Inneslutningar skapas naturligt på grund av extrem värme och tryck i jordens mantel under diamantens bildning. Diamanter kan ta mellan en till tre miljarder år att växa i jorden, så chansen är liten att hitta en helt perfekt, därför är ‘flawless’ diamanter sällsynta och värdefulla.

Hur mäter man diamant klarhet?

Diamantens klarhet mäts genom att bedöma brister under 10x förstoring, vilket är standarden för betygsättning av diamant klarhet. Flera faktorer beaktas vid mätning av klarhet, såsom:

  • Antal inneslutningar.
  • Placering av inneslutningar.
  • Natur av inneslutningar.
  • Storlek av inneslutningar.
  • Färg av inneslutningar.

Diamant klarhetsskala

Diamant klarhetstabellen visar att diamantens klarhetsskala sträcker sig från Flawless (FL) till Inclusion (I1), med Flawless som den mest önskvärda.

FL - FLAWLESS

Flawless (FL) diamanter har inga fläckar eller inneslutningar synliga under 10x förstoring. Diamanter betygsatta som Flawless är mycket sällsynta eftersom inneslutningar förekommer naturligt.

IF - Internally Flawless

Internally Flawless (IF) diamanter har inga synliga inneslutningar under 10x förstoring.

VVS1/VVS2 - Very Very Slight Inclusion

Very Very Slight Inclusion (VVS1/VVS2) diamanter har bara små inneslutningar som är svåra för en skicklig diamant graderar att se under 10x förstoring.

VS1/VS2 - Very Slight Inclusion

Very Slight Inclusion (VS1/VS2) diamanter har mindre inneslutningar som kan ses med ansträngning under 10x förstoring.

SI1/SI2 - Slight Inclusion

Slight Inclusion (SI1/SI2) diamanter har märkbara inneslutningar under 10x förstoring.

I1 - Inclusion

Inclusion (I1) diamanter har inneslutningar som är uppenbara under 10x förstoring. Inneslutningarna påverkar diamantens lyster och transparens.

Hur påverkar klarthet en diamant?

Klarhet påverkar en diamant och dess förmåga att glittra. Ett stort antal inneslutningar kan påverka en diamants transparens och briljans. En diamant med många inneslutningar kommer att se tråkig och slö ut jämfört med en med mycket få eller inga inneslutningar.

Vad är den bästa klarheten för en diamant?

Den bästa klarheten för en diamant är Flawless (FL), men det betyder inte nödvändigtvis att den är den vackraste diamanten. Det är alltid viktigt att överväga de 4 Cna för diamantens kvalitet och hur de påverkar varandra. Till exempel, diamont carat kan carat påverka hur märkbara inneslutningar är, eftersom inneslutningar sannolikt kommer att vara mer synliga i en större diamant än en mindre diamant med samma klarhet.

Diamant färg och klarhet

diamantring och klarhet är väldigt olika. Klarhet (clarity) hänvisar till bristerna i en diamant, medan färg hänvisar till nyansen eller färgen på en diamant. Även om de bedöms olika kan klarhet och färg fungera harmoniskt tillsammans för att uppnå den perfekta diamanten. Till exempel kan en liten mängd färg i en diamant vara bra, eftersom det kan hjälpa till att dölja eventuella inneslutningar.

Om du vill köpa smycken som en diamant ring, bör carat, slipning , och färg övervägas tillsammans med klarhet för att välja den bästa diamanten för din budget. För mer information om de 4 Cna, gå till vår diamant utbildningsguide.

@diamondsfactoryworld