Höstförsäljning nu slutar om

Prisgaranti. Hittat ett bättre pris? Vi kommer att slå det.*

Läs mer -

Läs mer om Klarna

Betala nu

Betala direkt när du lägger din beställning. Inget kreditkortsnummer, inga extra lösenord, inga bekymmer.

betala senare

Betala bara för det du gillar. Ta en titt på din beställning först och bestäm sedan vad du ska behålla.

Betala i räntor

Betala för dina beställningar i omgångar och i din egen takt. Du bestämmer själv hur mycket du vill betala varje månad.

Allmänt

Vad är Klarna?

Klarna är en av de ledande betalnings leverantörerna i Europa och en licensierad bank som i grunden förändrar betalnings upplevelsen för köpare och handlare. Företaget, som grundades i Sverige 2005, gör det möjligt för onlinekunder att snabbt, enkelt och säkert betala betalningar direkt, senare eller i avbetalningar. Klarna arbetar med över 130 000 återförsäljare som Asos, Spotify, MediaMarkt och Deutsche Bahn och sysselsätter för närvarande över 2 500 personer i 14 länder. 2014 övertog Klarna Sofort GmbH; 2017 förvärvades Billpay GmbH. Företagets investerare inkluderar bland annat Sequoia Capital, Bestseller Group, Atomico, VISA och Permira. Mer information finns på www.klarna.se

Är det säkert att handla online med Klarna?

Absolut! Online shopping kan inte vara säkrare än med Klarna. I en butik kan du alltid röra och kontrollera de varor du vill köpa innan du betalar för dem. Vi tror att det inte ska vara annorlunda att handla online. Därför ger Klarna köp på ett konto, dig möjligheten att först kontrollera dina varor och betala dem senare.

Vårt mål är att göra shopping enklare och säkrare - smoooth. Det är därför vi vidtar åtgärder för att skydda dig som köpare från bedrägerier och opålitliga nätbutiker. När du ser Klarna -logotypen i en webbutik kan du vara säker på att butiken är pålitlig och uppfyller våra strikta krav.

Klarna är också certifierat av TÜV Saarland och Trusted Shops. Certifikat ger dig som konsument positiva indikationer på kvaliteten på tjänster och produkter. Föreningarna registrerade under "TÜV" är kända över hela världen och dess certifikat har det högsta internationella anseende. TÜV Saarland har koncentrerat sig på kundorienterade tjänster utanför de traditionella officiella verksamhetsområdena. Varje år ser TÜV Saarland till att vår affärsmodell är seriös och att Klarna erbjuder säkra betalningsmetoder genom en detaljerad undersökning.

Klarna har varit en ”Trusted Shops Authorized Partner” sedan 2011 och som ”auktoriserad partner” är Klarnas processer perfekt anpassade till kvalitetskriterierna för Trusted Shops. Kvalitetskriterierna för Trusted Shops är baserade på nationella och europeiska lagar som är viktiga för onlineshopping. De tar hänsyn till nuvarande bedömningar och krav från konsumentskydds föreningarna eller går till och med utöver dem. Läs mer om godkännande märket här.

Dessutom skyddar Klarnas köparskydd dig vid varje köp med Klarna. Detta är ett avtal mellan dig och Klarna som gör att du kan handla säkert online. För att säkerställa att köpar skyddsdirektivet gäller måste du göra ett köp som konsument från en företagare. Observera att riktlinjerna för köparskydd endast gäller för betalningar med Sofort om detta uttryckligen anges på sidan för val av betalningsmetod i handlarens onlinebutik.

Jag har fler frågor om min betalning. Kan jag prata med någon från Klarna?

Självklart! Du kan chatta med oss ​​i appen när som helst eller ringa oss på 08-120 120 10.

färg

När du väljer en diamant, är färg en viktig faktor att tänka på. Sällsynthet och renhet mäts av en diamants brist på färg. Högkvalitativa diamanter kommer att ha ett rent, kritvit utseende medan de med lägre kvalitet kommer att ha märkbar färg och för det otränade ögat kan det vara svårt att upptäcka.

I mitten av 1950-talet utformade Gemological Institute of America en färgskala mellan D-Z, för att reglera och definiera diamants färgspektrum. Med D klassad som helt färglös och Z har något gult eller brunt utseende. Det är bra att notera att diamantens färg har en enorm inverkan på dess värde.

Denna regel får dock inte förväxlas med färgade diamanter. Färgade diamanter graderas på en separat färgskala och kan till och med vara mer sällsynt eller mer värdefull än en ofärgad diamant.

Topptips

För att hjälpa dig välja den perfekt diamantfärgen för dig har vi samlat några tips.


För det otränade ögat kan de flesta observatörer inte skilja en färgkvalitet från D till F, såvida inte diamanterna jämförs nära i en kontrollerad miljö.

Det är bra att notera att diamantensfärg är mer märkbar i större diamanter, så du kanske vill välja en högre färgkvalitet.

Som en allmän regel reflekterar diamanter med ett högre antal facetter mer ljus vilket innebär att de tenderar att dölja färgen bättre än de med färre facetter. Med det i åtanke är briljant, prinsess och andra glittrande slipningar bra former att tänka på för dem som väljer en lägre färgkvalitet.

Gult guld kompletterar diamantens svaga färg, vilket betyder att du kan välja en lägre färgkvalitetet. Obs! En diamantsfärg blir mycket svårare att upptäcka när en diamant sätts i en ring och placeras i naturligt ljus.

Gruppkvalitet:

För diamantsmycken med multi-stenar så som diamantörhängen, alliansringar, multi-sten hängen etc. Erbjuder vi Diamond Factory & EGL certifikat för smyckes autenticitet som bekräftar den kombinerade caratvikten och diamantkvaliteten så att du inte behöver oroa dig när du köper ett diamantsmycke. Vi erbjuder en rad klassificeringsalternativ så som klarhetsgrad I1, SI, VS och VVS. Eftersom att ett smycke med flera diamanter har mer än en diamant, är det mycket svårt att få specifika diamantkvaliteter, när många diamanter måste matcha exakt.

GIA-färgskala

Colourless (färglös)

Nästan färglös

SVAGT GUL

VÄLDIGT LÄTT GUL

LÄTT GUL

Vilka diamantfärger erbjuder ni?

Vi erbjuder våra kunder endast de finaste diamanterna med en färgkvalitet mellan D och I. Diamanter som graderas bättre än J är färglösa eller nästan färglösa.

Fluorescens

Fluorescens refererar till en diamants tendens att avge en mjuk färgglöd när den utsätts för ultraviolett ljus (såsom ett "svart ljus"). Ungefär 30% av alla diamanter innehåller fluorescens.

En studie av GIA om fluorescens:

En studie som gjordes 1997 av GIA. Man upptäckte att nivån av fluorescens inte har någon märkbar effekt på diamantens färgutseende eller transparens när de ses underifrån (upp och ned). I tabellen uppe verkade diamanter med stark eller mycket stark fluorescens ha bättre färg än diamanter med mindre fluorescens. Effekten var mest märkbar i I-K-färgerna.

De synliga effekterna av svag till medium fluorescens är märkbar endast för en gemmolog som använder en speciell UV-ljuskälla.

Eftersom att fluorescens glödet vanligtvis är blått (vilket är den kompletterande färgen till gult) kan fluorescens få diamanter av H-I-färg att ses upp till en klass vitare. Av denna anledning tenderar H-I-diamanter att säljas till en liten premie när de har medium till mycket stark fluorescens. Sammanfattningsvis bör fluorescens inte vara en viktig faktor i ett diamant köp, eftersom dess effekter på utseendet är obetydligt, om inte något positivt.

@diamondsfactoryworld