Höstrea slutar om

Prisgaranti. Hittat ett bättre pris? Det kommer vi att slå.*

Läs mer -

Läs mer om Klarna

Betala nu

Betala direkt när du lägger din beställning. Inget kreditkortsnummer, inga extra lösenord, inga bekymmer.

betala senare

Betala bara för det du gillar. Ta en titt på din beställning först och bestäm sedan vad du ska behålla.

Betala i räntor

Betala för dina beställningar i omgångar och i din egen takt. Du bestämmer själv hur mycket du vill betala varje månad.

Allmänt

Vad är Klarna?

Klarna är en av de ledande betalnings leverantörerna i Europa och en licensierad bank som i grunden förändrar betalnings upplevelsen för köpare och handlare. Företaget, som grundades i Sverige 2005, gör det möjligt för onlinekunder att snabbt, enkelt och säkert betala betalningar direkt, senare eller i avbetalningar. Klarna arbetar med över 130 000 återförsäljare som Asos, Spotify, MediaMarkt och Deutsche Bahn och sysselsätter för närvarande över 2 500 personer i 14 länder. 2014 övertog Klarna Sofort GmbH; 2017 förvärvades Billpay GmbH. Företagets investerare inkluderar bland annat Sequoia Capital, Bestseller Group, Atomico, VISA och Permira. Mer information finns på www.klarna.se

Är det säkert att handla online med Klarna?

Absolut! Online shopping kan inte vara säkrare än med Klarna. I en butik kan du alltid röra och kontrollera de varor du vill köpa innan du betalar för dem. Vi tror att det inte ska vara annorlunda att handla online. Därför ger Klarna köp på ett konto, dig möjligheten att först kontrollera dina varor och betala dem senare.

Vårt mål är att göra shopping enklare och säkrare - smoooth. Det är därför vi vidtar åtgärder för att skydda dig som köpare från bedrägerier och opålitliga nätbutiker. När du ser Klarna -logotypen i en webbutik kan du vara säker på att butiken är pålitlig och uppfyller våra strikta krav.

Klarna är också certifierat av TÜV Saarland och Trusted Shops. Certifikat ger dig som konsument positiva indikationer på kvaliteten på tjänster och produkter. Föreningarna registrerade under "TÜV" är kända över hela världen och dess certifikat har det högsta internationella anseende. TÜV Saarland har koncentrerat sig på kundorienterade tjänster utanför de traditionella officiella verksamhetsområdena. Varje år ser TÜV Saarland till att vår affärsmodell är seriös och att Klarna erbjuder säkra betalningsmetoder genom en detaljerad undersökning.

Klarna har varit en ”Trusted Shops Authorized Partner” sedan 2011 och som ”auktoriserad partner” är Klarnas processer perfekt anpassade till kvalitetskriterierna för Trusted Shops. Kvalitetskriterierna för Trusted Shops är baserade på nationella och europeiska lagar som är viktiga för onlineshopping. De tar hänsyn till nuvarande bedömningar och krav från konsumentskydds föreningarna eller går till och med utöver dem. Läs mer om godkännande märket här.

Dessutom skyddar Klarnas köparskydd dig vid varje köp med Klarna. Detta är ett avtal mellan dig och Klarna som gör att du kan handla säkert online. För att säkerställa att köpar skyddsdirektivet gäller måste du göra ett köp som konsument från en företagare. Observera att riktlinjerna för köparskydd endast gäller för betalningar med Sofort om detta uttryckligen anges på sidan för val av betalningsmetod i handlarens onlinebutik.

Jag har fler frågor om min betalning. Kan jag prata med någon från Klarna?

Självklart! Du kan chatta med oss ​​i appen när som helst eller ringa oss på 08-120 120 10.

Ädelstenar

För dem som vill lägga till ett färgstänk i sin smyckeskekollektion, är färgade ädelstenar ett utmärkt val. Från den kungliga safiren till den förtrollande smaragden finns det gott om ädelstenar att välja mellan. Antingen tillsammans med diamanter för dramatisk effekt eller ensamma, smycken prydda med ädelstenar har länge varit en favorit.

Innan du letar efter ädelstenar för ditt drömsmycke är det en bra idé att ta dig tid att göra en forskning först för att få bästa möjliga värde för din budget.


Olika typer av ädelstenar

Safirer finns faktiskt i ett stort utbud av färger (bortsett från rött) - inte bara den blå typ som de flesta känner till. När vi hänvisar till en safir tenderar det att beskriva en blå safir, men när det gäller andra färger är de kända som rosa safir, gul safir etc.

Den viktigaste aspekten vid uppskattning av safirernas värde är färgen. De får sin signaturfärg från spår av krom, järn, titan och andra viktiga element. Safirer med en ren blå nyans anses vara de mest eftertraktade och de som ses med levande mättnad anses vara högkvalitativa ädelstenar. Likaså anses safirer som verkar vara mörkare mindre önskvärda och därför mindre värdefulla.

Innan du letar efter ädelstenar för ditt drömsmycke är det en bra idé att ta dig tid att göra en forskning först för att få bästa möjliga värde för din budget.

De mest önskvärda smaragderna är de som verkar vara mättade och ljusa med en blågrön till grön nyans. Liksom de flesta andra ädelstenar är färgen en av de viktigaste faktorerna som används för att bestämma värdet. De mest eftertraktade smaragderna är de som är mycket transparenta med en fin, jämn färg genom hela stenen.

Liksom de flesta färgade ädelstenar graderas en smaragds klarhet efter ögat. Det förväntas att en smaragd kommer att ha många inneslutningar eller sprickor på ytan, så en smaragd utan synliga inneslutningar för blotta ögat (felfri) anses vara mycket sällsynt. Det är därför de flesta smaragder behandlas för att förbättra sin nyans och förbättra deras klarhet.

Innan du letar efter ädelstenar för ditt drömsmycke är det en bra idé att ta dig tid att göra en forskning först för att få bästa möjliga värde för din budget.

Visste du att rubiner och safirer är av samma mineral? De är båda en variation av mineralen korunden, men färgen är det som skiljer de två ädelstenarna från varandra. En safir är blå på grund av små spår av titan och järn, medan en rubin får sin vackra röda nyans till följd av höga nivåer av krom. Liksom andra färgade ädelstenar anses färg vara den viktigaste aspekten och inneslutningar är att förväntas. Rubiner med en levande, medelmörk röd till en lätt purpur röd nyans anses vara den mest eftertraktade. De som anses ha en suverän färg och verkar ”rena för blotta ögat” tenderar att vara högre i pris.

Innan du letar efter ädelstenar för ditt drömsmycke är det en bra idé att ta dig tid att göra en forskning först för att få bästa möjliga värde för din budget.

Visste du att diamanter finns i ett antal olika färger, inte bara den färglösa sorten som vi alla känner till och älskar. Gula diamanter är i själva verket en av de mest eftertraktade när det kommer till färgade diamanter och kan vara lika höga i pris, om inte högre, än den färglösa diamanten. Diamanter som finns längst ner på färgskalan för färglösa diamanter innehåller faktiskt spår av gult. Dessa svagt gulfärgade diamanter visas också längst ner i den gula färgskalan. Den gula färgskalan ligger inom Y-Z-intervallet och slutar i den snygga djup / mörkgula kvaliteten. Man tror att gula diamanter som är mer levande och rikare i färg är mer eftertraktade, men detta är såklart personliga preferenser.

Innan du letar efter ädelstenar för ditt drömsmycke är det en bra idé att ta dig tid att göra en forskning först för att få bästa möjliga värde för din budget.


 

Färg anses vara den viktigaste faktorn att tänka på och en ädelsten bedöms utifrån tondjup, mättnad och nyans. GIA (Gemological Institute of America) skapade en färgskala för att bedöma alla färgade ädelstenar. Det består av 31 nyanser som sträcker sig från rött till brunt, med graderingar som mycket stark grönblå och något gulgrön. Vissa nyanser anses vara mer eftertraktade och värdefulla än andra, till exempel en safir i sammetsblå till violettblå ses som önskvärd och tenderar därför att bli dyrare. Ädelstenens ton hänvisar till hur ljus eller mörk den ser ut, detta kan också påverka den övergripande nyansen. En ädelsten som anses vara för ljus eller för mörk anses vara mindre önskvärd och därför mindre värdefull.

Klarhet definieras på samma sätt för ädelstenar som för diamanter. Det hänvisar till antalet brister i en viss ädelsten, vare sig det är internt (inneslutningar) eller externt (fläckar). Det är viktigt att notera att det är sällsynt att hitta en felfri färgad ädelsten än att hitta en felfri diamant, detta beror på den våldsamma process när de skapas. Av den anledningen kan du förvänta dig att dina smycken med ädelstenar kan ha vissa inneslutningar, men om detta stör dig är det en bra idé att notera att mörkare ädelstenar maskerar brister bättre än ljusare ädelstenar.

GIA (Gemological Institute of America) använder kategorier för att klassificera färgade ädelstenar. Dessa är kända som typ I, typ II och typ III.

Typ I - detta anses vara den bästa klarhetsgraden och innebär att inneslutningar är omärkbara för det otränade ögat. Ädelstenar klassade som typ I har bildats under normala geologiska förhållanden.

Typ II - Inneslutningarna är något mer märkbara för denna klassificering. Ädelstenar som har blivit klassade som typ II har bildats under svårare geologiska förhållanden.

Typ III - Här kan inneslutningar vara ganska märkbara. Ädelstenar klassade som typ III har typiskt bildats under mycket våldsamma geologiska förhållanden.

För färgade ädelstenar finns det inte nödvändigtvis en perfekt slipkvalitet. Slipningen bedömer i allmänhet varje sten individuellt och slipas runt eventuella brister som kan vara synliga för blotta ögat. Faktum är att en slipkvalitet som är mer eftertraktad är något som förbättrar den naturliga skönheten hos den givna stenen genom att reflektera ljuset på ett jämnt sätt. Som ett resultat av denna slipningsprocess kommer färgade ädelstenar i en mängd olika storlekar och former.


Förbättringar

För färgade ädelstenar finns det inte nödvändigtvis en perfekt slipkvalitet. Slipningen bedömer i allmänhet varje sten individuellt och slipas runt eventuella brister som kan vara synliga för blotta ögat. Faktum är att en slipkvalitet som är mer eftertraktad är något som förbättrar den naturliga skönheten hos den givna stenen genom att reflektera ljuset på ett jämnt sätt. Som ett resultat av denna slipningsprocess kommer färgade ädelstenar i en mängd olika storlekar och former.

 

 

Ädelstenar behandlas med värme för att förbättra eller ändra färgen. Denna typ av behandling är vanligtvis en del av poleringsprocessen och ändringarna i varje sten är permanenta. Smyckesindustrin ser detta som en acceptabel behandling för att förbättra ädelstenar och det har praktiserats runt om i världen i århundraden.

 

För många århundraden sedan upptäckte ädelstenshandlare att om man sänkte ner smaragder i het olja eller vax gjorde det att de verkade klarare och vackrare för det otränade ögat. Idag behandlas ädelstenar fortfarande på liknande sätt och fylls med vax, olja, harts eller andra material för att förbättra deras utseende - detta kallas infusion.

 

Beläggning är när man använt antingen harts, vax eller olja på utsidan av en färgad ädelsten för att förbättra dess styrka och utseende. Denna beläggning skyddar skönheten i naturligt färgade ädelstenar.

 

Det är här kemikalier eller andra element appliceras för att ljusa upp och förbättra färgen på färgade ädelstenar.

 

Färgade ädelstenar färgas med färgämnen som genomsyrar stenen för att förstärka eller ändra deras naturliga färg.

 

Det är här strålning används för att permanent ändra en färgad ädelstens nyans för att få den att framstå som mer önskvärd. Ofta följs denna behandling av en uppvärmningsprocess.

@diamondsfactoryworld