Cyber Week Försäljning

Mega Diamond Sale

Lab-odlade diamanter

Vi introducerar ett modernt och billigare alternativ - lab-odlade diamanter. Samma skönhet och kvalitet som den naturliga sorten men med ett annat ursprung.

Varför lab-odlade diamanter?

1. Värde

Lab-odlade diamanter kan vara upp till 30% billigare än den naturliga sorten. Perfekt om du har en stram budget eller vill maximera din diamantstorlek till samma pris.

2. Kvalitet & skönhet

Lab-odlade diamanter utstrålar samma skönhet och kvalitet som den naturliga sorten - i själva verket är de visuellt och kemiskt identiska.

3. MODERN

Lab-odlade diamanter har tagit smyckesindustrin med storm. De odlas i ett laboratorium med hjälp av avancerad teknik - de erbjuder ett modernt alternativ till naturliga diamanter.


Vad är lab-odlade diamanter?

Lab-odlade diamanter, annars kända som konstgjorda diamanter, odlas i ett laboratorium med banbrytande teknik som efterliknar de förhållanden under vilka naturliga diamanter utvecklas i. Eftersom de är bildade av samma material och utsätts för samma förhållanden, är lab-odlade diamanter optiskt och kemiskt identiska med den naturliga sorten.

Hur tillverkas labdiamanter?

STEG 1:
DIAMANTFRÖ
STEG 2:
VÄRME & TRYCK
TILLÄMPNING
STEG 3:
DIAMANTEN BÖRJAR ATT VÄXA
STEG 4:
DIAMANTEN ÄR KLAR

Våra lab-odlade diamanter är, som namnet antyder - tillverkade i ett laboratorium. Varje diamant börjar sitt liv som ett litet kolfrö. Det utsätts sedan för extrem värme och tryck eller går in i en deponeringsprocess (kallad CVD) för att efterlikna processen för naturlig diamantforming. Det växer sedan inom laboratoriet, vanligtvis på sex till tio veckor, och slipas och poleras på samma sätt som naturliga diamanter.

Är lab-odlade diamanter riktiga?

Ja! Lab-odlade diamanter är riktiga diamanter - bara med ett annat ursprung. De är visuellt och kemiskt identiska, så de kan inte skiljas med blotta ögat. Specialutrustning krävs för att skilja dem från varandra.

Lab-odlade diamanter VS. Naturliga diamanter

Lab-odlade diamanter och naturliga diamanter är lika vackra. Båda är kemiskt och visuellt identiska och därför omöjliga att skilja. Den enda verkliga skillnaden är deras ursprung. Lab-odlade diamanter är konstgjorda och odlas i ett laboratorium, medan naturliga diamanter är naturliga och bildas i jordens mantel. Medan naturliga diamanter fortfarande är det traditionella valet kan lab-diamanter vara upp till 30% billigare än en naturlig diamant av samma storlek och kvalitet.

Hur man köper lab-odlade diamantsmycken

Alla våra diamantsmycken finns att köpa med lab-odlade diamanter; detta väljs enkelt på våra produktsidor. Välj bara ring, halsband, armband eller örhängen av intresse och välj "Lab-Odlade Diamanter” innan du lägger till smycket i din varukorg.


Vanliga frågor om Lab diamanter

Ja, lab-odlade diamanter erbjuder en utmärkt lösning om du letar efter en större diamant för din budget eller ett gruvfritt alternativ. Lab-diamanter tenderar att vara billigare än naturliga diamanter av samma storlek och kvalitet. Som med alla ädelstenar kan återförsäljningsvärdet dock variera över tiden. Eftersom lab-odlade diamanter är ganska nya för smyckesindustrin, finns det en viss osäkerhet om framtida prissättning jämfört med naturliga diamanter.

Både naturliga och lab-odlade diamanter är fysiskt och kemiskt identiska. De är äkta diamanter som har samma egenskaper och lyster som en naturlig diamant. Det är omöjligt att skilja lab-odlade diamanter från naturliga diamanter med blotta ögat. Specialutrustning krävs för att skilja lab-odlade diamanter från den naturliga sorten.

Precis som naturliga diamanter är alla lab-odlade diamanter unika och varierar i slipning, färg och klarhet. Lab-odlade diamanter kan ha mindre inre brister eller inneslutningar på ytan, på samma sätt som naturliga diamanter av hög kvalitet. Med samma strikta standarder som tillämpas för att utvärdera naturliga diamanter testas lab-odlade diamanter noggrant och graderas av oberoende gemologiska laboratorier.

Ja, lab-odlade diamanter erbjuder mycket bra valuta för pengarna och kan vara upp till 30% billigare än en naturlig diamant av samma storlek och kvalitet.

Ja, du kan försäkra lab-odlade diamanter på samma sätt som naturliga diamanter för din sinnesro.

@diamondsfactoryworld